Vandaag op weg naar de Tweede Kamer in Den Haag – de emmers gaan mee!

Door Joop Keesmaat op 16 mei 2019

Ook een aantal mensen van de PvdA-Sliedrecht maakt zich op om later vandaag naar de Tweede Kamer te vertrekken om aldaar het plenaire debat met Minister Cora van Nieuwenhuijzen in de Tweede Kamer te ondersteunen inzake de gif-uitstoot door Chemours in Dordrecht.

Het is de bedoeling om – voorafgaand aan dat debat – een “bijpraat-sessie” te houden met enkele PvdA Kamerleden, waaronder Gijs van Dijk, PvdA woordvoerder tijdens het debat over Chemours.

De “emmers met vervuilde Sliedrechtse grond” gaan in elk geval mee om te onderstrepen, dat de Sliedrechtse bevolking uiterst bezorgd is over de gezondheidsrisico’s door de giftige uitstoot van Chemours.

Dat gesol met onze gezondheid moet stoppen en het wordt tijd, dat zowel Chemours, alsmede de lokale, provinciale en landelijke overheden hun zorgplicht voor de bewoners hier eens serieus neemt.

De Partij van de Arbeid heeft inmiddels een aantal Tweede Kamerleden uitgenodigd om komende zaterdagmorgen (of bij één van de vele volgende zaterdagse tochten) naar Chemours deel te nemen aan de actie om elke week een hoeveelheid vervuilde Sliedrechtse grond terug te brengen naar waar het vandaan kom, namelijk voor de poort van Chemours onder het motto “Retour Afzender”.

Tot slot is de PvdA-Sliedrecht blij met de grote en hartverwarmende steun van vrijwel alle andere politieke partijen in Sliedrecht om hun actie “Retour Afzender” tot een succes te maken. Zo heeft de SGP/CU zich aangesloten om ook naar het debat in Den Haag te gaan, heeft PRO Sliedrecht inmiddels vragen gesteld aan het college van B&W over het voornemen om wederom een lozingsvergunning aan Chemours te verstrekken, etcetera.

De PvdA verwacht komende zaterdag dan ook veel vertegenwoordigers van de andere politieke partijen in Sliedrecht tijdens de eerste fietstocht met vervuilde grond naar Chemours.

Anton van Rees
Joop Keesmaat

Joop Keesmaat

Joop Keesmaat

Geboren op 3 juni 1952 in Alblasserdam, zoon van een pijpfitter en in 1973 getrouwd met ras-Sliedrechtse Sia Romijn en toen ook verhuisd naar Sliedrecht. In zijn werkzame leven “runde” Joop een wereldwijd opererend zeesleepvaartbedrijf en was mede-eigenaar van twee zeegaande sleepboten. Inmiddels is hij met pensioen. Qua muziek helemaal  blijven hangen in “the sixties”

Meer over Joop Keesmaat